Veganska Snickersbars

 

IMG_20180625_214458_558

Halleluja! Dessa bars är så himla goda! Nyttiga, glutenfria och veganska är de dessutom! De är så enkla att göra och innehåller ingredienser som är bra för dig. Jag har använt mig av detta  *klick* engelska recept när jag gjorde dessa bars, men måtten var i cups och inte dl så jag har omvandlat måtten 🙂

Ingredienser:

Dadelkräm/karamellager

200 g dadlar

2 tsk jordnötssmör

1 tsk vaniljextrakt

0,5 tsk salt

Havrenougatlager

0,75 dl av dadelkrämen ovan

1,6 dl havregryn

Övrigt

0,8 dl jordnötter, rostade och saltade

150 g mörk choklad, vegansk och sockerfri om du föredrar det

Gör så här:

Kärna ur dadlarna . Lägg de i en skål och häll över hett vatten. Låt dadlarna blötläggas i 10 minuter. 

Mixa havregrynen (till havrenougatlagret) i en mixer tills det blir ett fint mjöl.

Sila av vätskan från dadlarna. Lägg de i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna som behövs till dadelkrämen, (jordnötssmör, vaniljextrakt och salt). Mixa tills du har fått en tjock och slät kräm, du kan behöva skrapa ner från sidorna då och då och sedan fortsätta mixa.

Lägg dadelkrämen i en skål. 

Lägg ner havremjölet i mixern (mixern behöver ej diskas) tillsammans med 0,75 dl av dadelkrämen ovan. Mixa tills allt har blandats. Den ska bli som en ”kakdeg”.

Ta fram en liten form t.ex. glasslåda, matlåda, silikonform. Klä med bakplåtspapper. Pressa ut havrenougaten i ett jämt och tunt lager i formen.

Häll över dadelkrämen och sprid ut jämt. Tryck ner lite jordnötter här och där.

Ställ formen med de båda lagerna i frysen i ungefär 60-90 minuter.

Flytta över snickern från dess form till en skärbräda.

Skär i lagom stora bitar med hjälp av en vass kniv. Ställ tillbaka bitarna i frysen under tiden som du smälter chokladen.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Om du använder dig av mikron, Smält chokladen i 25 sekunders intervaller och rör om emellanåt. När chokladen är ca 75% smält, ta ut skålen med choklad ur mikron och rör om med en sked tills all choklad är helt smält. 

Doppa 1 snickers i chokladen, med hjälp av två gafflar vänder du runt baren så att den täcks i choklad. Låt överflödig choklad rinna av och lägg på bakplåtspapper. Repetera med de återstående barsen. 

Ställ i frysen eller kylen ett par minuter tills chokladen har stelnat. 

SERVERA OCH NJUT! 🙂

1533063819317

//Lily ❤


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s